Søndag den 18. marts mødtes 25 personer ved P-pladsen ved indgangen til Vinten Skov for at besøge Drostholm Voldsted. Alle var pakket godt ind, for selv om solen skinnede fra en næste skyfri himmel, havde termometeret noget svært ved at kravle op over 0 graders varme og med en jævn blæst, var det en  frisk oplevelse.

Arkæolog og foredragsholder Allan Skov Larsen fortalte om de historiske begivenheder, der sket mens voldstedet endnu stod som et forsvarsværk. Han fortalte også, hvorfor det netop er her, at voldstedet ligger og forklarede omkring livet i og ved Drostholm Voldsted. Der blev vist eksempler på de genstande, der er fundet i området. (Der er i dag meget få arkæologiske genstande ved stedet).  

Carsten Fynbo fortalte om forholdene i naturen lige nu, hvor vi midt i marts har en periode med streng frost og kraftig blæst, og at dette var begrundelsen for, at vi ikke kunne finde de normale forårsbebudere. Vi så og hørte dig bogfinke, blåmejse, spætmejse, musvit, et par af stor flagspætte, en musvåge samt et ravnepar, som højlydt tilkendegav deres tilstedeværelse, og de deltagere som forlod stedet sidst var det i tilgift en rød glente, som fløj lavt hen over området.

Turen sluttede efter 1,5 time, hvor alle deltagere var enige om, at det nu var blevet for køligt.
Tak for at I deltog i denne friske tur.