Nyhed

Vejplan ved Kørup Enge indklaget

DN Horsens har klaget til Planklagenævnet over et nyligt vedtaget kommuneplantillæg, som muliggør den vej, der skal forbinde Erhvervspark Vega med motorvejsafkørslen Horsens C.
Kommuneplantillægget sætter rammen for en vejføring, der skærer tværs igennem værdifulde naturarealer i Bygholm Ådal ved Kørup Enge.
Bygholm Ådal er blandt de største naturperler i nærheden af Horsens. Den er i forvejen belastet af motorvejen, hvilket kun gør det endnu mere nødvendigt at beskytte resten.

Kommuneplantillæg 2017-34, Teknisk Anlæg, Horsens Vest  sætter rammen for anlæg af en vej fra Vrøndingvej ved industriområdet Vega til E45 gennem Bygholm Ådal på en vejbro hen over Kørup Enge. Plantillægget blev vedtaget af det afgående byråd den 27. december 2021 *.

Horsens Kommune har længe haft planer om en ny vej, og fremlagde allerede i 2017 en række forslag til linjeføringer. Vejen blev i 2020 del af en salgsaftale med transport- og logistikvirksomheden DSV, der ønskede at udvide sit domicil i Vega.

Vores synspunkter i den forbindelse fremgår af tidligere høringssvar, men også af den klage vi nu har indsendt over kommuneplantillægget.

I klagen, som vi indsendte til Planklagenævnet den 3. februar 2022, har vi peget på, at Kommuneplan 2021-33 rummer flere bestemmelser, der sigter på at bevare og beskytte de naturværdier, der rummes i kommunen, herunder Kørup Enge, der som en del af Bygholm Ådal er udpeget som bevaringsværdig og sårbar.

I henhold til Planloven er kommunen forpligtet til at arbejde for at realisere sin egen kommuneplan. Vi mener ikke, at kommunen i tilstrækkelig grad lever op til sine forpligtelser i denne sag.

Du kan læse vores klagetekst her.

Vi håber, at planen kan komme til fornyet behandling, og at dette munder ud i et mere naturvenligt resultat.

 Se flere detaljer om planprocessen her

 

*) Kommuneplantillægget ligger som bilag til Byrådsmødet 27.12.21, pkt. 3